NZ National Raft Guide Grade 4/5

(30.12.2009)

Se on siinä!


...sano Mertarannan Antero kun televisioon pääsi. Ja minä sanoin samat sanat kun harjoittelijan roolista pääsin. Tänään olin joella ensimmäistä kertaa asiakkaiden kanssa ilman vanhemman oppaan seuraa, ja ennen kaikkea palkattuna työntekijänä! Kumilauttakippariurani ensimmäinen reissu Queenstown raftingin leivissä sujui mainiosti, asiakkaina viiden hengen suomalaisperhe ja kaksi australialaista turistia. Vielä suklaakakkutarjoilut kollegoille, ja sitten on epävirallisemmatkin osuudet pätevöitymisestä suoritettu.

Kolmen viikon tiiviin harjoittelujakson aikana oli muutaman kerran olo kuin opetusharjoittelijalla konsanaan: kaaoksenhallintaa, ammatillisen itsetunnon koettelua ja palautekeskusteluja. Kotimaan ammattini näkökulmasta oikeastaan varsin mielenkiintoinen kokemus!

Vuodenvaihde kuluu varmaankin tiiviisti töissä. Sesonki on täällä juuri nyt kuumimmillaan, tänään joelle vietiin lähes kolmesataa asiakasta. Ensi viikon sain kaikesta huolimatta neuvoteltua vapaaksi, ja silloin on tarkoitus ajella ympäri eteläsaarta hyvässä seurassa, ehkä nähdä jäätiköitä ja ties vaikka pingviinejäkin... Sitten takaisin töihin, kumilauttailun lomassa toivottavasti myös kajakkimelontaa, ja maaliskuussa kajakkimelontaa todenteolla!

Vuosi vaihtuu tässä maailmankolkassa siis varsin mukavissa merkeissä, toivottavasti näin tapahtuu myös Suomessa!

2 kommenttia:

Satu VW kirjoitti...

Wau!!! ONNEA!!! Nyt pääsisit varmaan Kymijoen koskillekkin töihin....? Vaikka voi olla että ei ihan koulutus riitä, kun siellä on se tukkihonttokin.... :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt sitten pääset Kuusaalle lauttaa kipparoimaan.
T: Jykä