Hyvää Joulua!

(24.12.2009)

Joulu se on joulu täälläkin, vaikka paljon pienempi juhla kuin Suomessa. Aattona tarkenee ulkona T-paidassa, ja työpäivä on tavanomainen 7.30-18.00. Paitsi että otan iltapäivän vapaaksi.

On lahjoja Suomesta saakka, ja muutama täältäkin - kiitokset vaan Joulupukille! On vieraita Suomesta (tai oikeastaan hyvinkin tuttuja). On riisipuuroa, pipareita, joulukuusi ja kuusen latvassa nuhruinen paperienkeli. Siinä Hectorille laulun aihe.

Ei ole saunaa, ei joululauluja, ei kinkkua, ei laatikoita eikä joulukirkkoonkaan taida jaksa aamulla nousta. Ja vaikka jaksaisikin, niin hiihtäen sinne ei pääse, eikä reellä.

On varsin mainiota, että eri puolella maailmaa avataan joulupaketit ja syödään jouluateriat eri päivinä: Suomalaiseen tapaan omat paketit aukevat jo tänä iltana, ja varsin maittava jouluateriakin on tiedossa. Joulupäivänä voi sitten viettää uuden joulun kansainvälisessä seurassa - lisää paketteja ja grillausta. Ja jotkut sinnittelevät pakettien kanssa Tapaninpäivään saakka - englanniksi "boxing day". Tosin oma kärsivällisyyteni ei varmaan sinne asti riitä, ja töihinkin pitää jo Tapanina rientää.


. . . . . , .. , , . , . .Kuusi se on pienikin kuusi


. . . . . , . .Jouluterveiset tontuilta

Ei kommentteja: