Viimeisiä viedään, osa II

(22.-31.3.2010)

Pian on kaukomaiden melonnat melottu. Vielä kaksi päivää Kaitunalla, ja sitten on aika luopua kajakista. Itse asiassa olin kajakista jo kerran luopunut, mutta ystävällinen uusi omistaja antaa minun vielä meloa sillä torstai-iltaan saakka. Kajakki on siis myyty. Ja niin on myös auto – good bye Kakapo! Nyt on alla Aucklandista haettu tummanpuhuva vuokrafarmari, joka toimii yhtälailla melontavälinevarastona kuin makuuhuoneenakin.


. . , . . , . .Vuokra-asunto pyörillä


Auton myyminen ulkomailla on muuten jonkin verran mielenkiintoista puuhaa. Ilmoittelin myytävänä olevasta retkeily-pakettiautosta netissä (aivan kuten tuhannet muutkin reissuaan lopettelevat keskimäärin 26,8-vuotiaat saksalaispariskunnat...). Välittömästi ilmoituksen julkaistuani sain toistakymmentä yhteydenottoa sähköpostitse: ”Autosi näyttää olevan poikkeuksellisen hyvässä kunnossa. Maksan 200 dollaria yli pyyntihinnan. Maksu pankkiin, nouto järjestetään. Lähetä pankkiyhteystietosi, ja yrityksemme edustaja noutaa auton luotasi.” Olinkohan tyhmä, kun päädyin myymään 350 dollaria alle pyyntihinnan... Käteisellä. Ihan tavalliselle mies-ihmiselle. Käytti auton autotohtorin tarkastuksessa, ja (onneksi) osti. Aika paljon huolettomampaa olla omistamatta (vanhaa) autoa! Varsinkin kun lento lähtee alle kahden viikon päästä.

Autoasioiden järjestyttyä olen siis parkkeerannut itseni Kaitunalle – logistisesti helpompaa jokimelontaa voi tuskin kuvitella: Shuttlen voi vaikka juosta. Melonta alas kestää 7-45 minuuttia, riippuen harjoituksen laadusta. Tänään (kuten niin monasti aiemminkin...) meloin itseäni huomattavasti paremmassa seurassa, ja huomasin että (vesiputousten niskalla) on paljon pieniä akanvirtoja, joita voi ottaa kiinni – ihan vaan harjoituksen vuoksi. Lisäksi havahduin huomaamaan, että todelliseen freestyle-melontaan tarvitaan riittävän iso kajakki: Kaitunan freestyle-hontto on loistava paikka tehdä voltteja Mysticillä!

Sunnuntaina tuli vaihtelun vuoksi käytyä myös Wairoalla. Leppoisaa IV+ luokan kriikkiä parraimmillaan! Alla olevat kuvat Wairoalta omistaa Craig Clark.


. . , . . , . . . , . , .Wairoa: Water fall


. . , . . , . . . , . , .Wairoa: Roller Coaster


. . , . . , . . . , . . ,Sama paikka. Sama mies. Samat housut.

Ei kommentteja: