(Lähes) oikea asunto Greymouthissa

(30.10.-1.11.2009)

Marraskuun vietän eteläsaaren länsirannikolla arviolta 10 000 asukkaan pikkukaupungissa nimeltä Greymouth. Tarkoituksenani on osallistua kuukauden mittaiselle Raft Guide –kurssille, jotta työn saanti jokioppaana tai kumilauttojen turvamelojana olisi helpompaa. Ja kävi töiden kanssa niin tai näin, pitäisi kurssin joka tapauksessa olla varsin tuhti pelastus- ja turvallisuuspaketti myös kajakkimelontaa silmällä pitäen. (Kurssilla touhutaan epäilemättä paljon köysien kanssa. Muistaakseni joku tämänkin blogin lukijoista on koko ikänsä naureskellut kengän nauhojen sitomistani, ja nyt pitäisi osata toistakymmentä erilaista solmua silmät sidottuna... Umpisolmu on paras solmu!)

Ensituntuma eteläsaaren maisemiin on kotoisampi kuin pohjoissaaren vastaaviin: Varsinkin pohjoissaaren pohjoisosissa on puusto välillä melkoista viidakkoa, mutta eteläsaaren ensimmäiset sadat kilometrit taittuva tiellä, jolta näkyy (lähes) kotoisia maisemia. Tien vieressä on kilometrikaupalla viiniköynnöspeltoa, ja peltojen takana kohoavien vuorten rinteiden alaosia peittävät kotoisasti männyt. Ihmiset eivät kuitenkaan puhu suomea eivätkä norjaa, mutta toistaiseksi on amerikan kielellä selvitty ilman suurempia ongelmia.

Greymouthissa minua odottaa kurssin lisäksi lähes oikea asunto: Majoitun kurssin ajan oppilaitoksen asuntolassa. Rakennus on uusi ja lämmin(!), oma huone siisti ja valmiiksi kalustettu, yhteiskeittiö hyvin varustettu, WC:ssä ihan oikeat WC-kalusteet... Vaikka olenkin automajoituksessani löytänyt aina helposti WC:n, on oikea WC oikeassa asuinpaikassa kuitenkin luksusta: Aamuisin ei tarvitse takahampaat kelluen noustamakuupussista-pukeapäälle-könytäautosta-lukitaautonovet-juostanurkantaakse-jonottaavuoroa, vaan voi toimia niin kuin kotona aamuisin toimitaan. Ja kun on oma huone, ei tarvitse vessaan mennäkseen pakata tietokonetta ja kaikkea muuta arvotavaraa reppuun, ja poistua kirjaston WC:hen odottamaan omaa vuoroaan silmät keltaisina. Ja lisäksi asunto suihkuineen ja vaatteidenkuivausmahdollisuuksineen takaa mainiot aurinkoiset leireilyilmat!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Pistä kurssista lisää tietoa, kunhan se etenee. Me suunnitellaan perheen kanssa välivuotta Uudessa-Seelannissa puolentoista vuoden päähän ja pitäis kai sinne melonnan lisäksi jotain tekemistäkin keksiä. Noin pitkällä kurssilla luultavasti ehtii jo vähän oppiakin (?) jotain.

Kiitos hyvästä blogista, tästä on arvaamattomasti hyötyä meille.

Rovaniemellä on paska ilma, lumi suli pois ja ei huvita.

Anonyymi kirjoitti...

Houhou! Aktiivista plökeilyä! Jätkä on ruuneperi!

Hirveä auto.

Ootko soitellu tai musisoinu missään mitään? Ja jos olet tuosta jo kirjoitellut tuolla jotain, niin kysymykseni varmaankin kertoo, kuinka paljon jaksaa 'kerran kuussa'-plökilukemisella perehtyä tekemisiisi!

Terveissii koko perheeltä!

t. marraskuun 2009 ammattimuusikko