Iltamelonnalle vai iltalenkille?

(28.-29.1.2010)

Jokaisella kaupungilla on oma iltamelontakohteensa. Iltamelontakohteen luonteeseen kuuluu, että melonnan lomassa voi leppoisasti jutustella kavereiden kanssa työpäivän päätteeksi. Ajomatkaa iltamelontakohteeksi luokiteltavalle joelle on yleensä noin puoli tuntia. Tunnetuimpia iltamelontakohteita Suomessa ovat Kapeenkoski Jyväskylässä, Matkakoski Torniossa ja... niin, onkohan Helsingissä mitään?

Queenstownin iltamelontakohde on Kawarau-joki. Alueen suurimmalla joella on useampia osuuksia, joista voi valita kullekin illalle sopivan: Roaring Meg on mukava kohde vähemmänkin kokeneille melojille, Dog Leg –nimisellä osuudella saattavat jo hiukset kastua. Leppoisan jutustelun lomassa saattaa joutua keskittymään melontaakin, jos kohteeksi valitsee Citroen-kosken. Ja Nevis Bluff taitaa jäädä useimmilta kokonaan iltamelomatta. Alla muutama otos viimeviikon iltamelonnoista.

. . . , . , .Frazer kastelee hiuksensa. Dog Leg rapid.


. . . , . . .Frazer tällä kertaa pinnalla. Citroen rapid.


. .Mie itte. Citroen rapid.


. . . , . ,. .Rob Brackley ja kolmas kuvakulma samaan paikkaan.



Liikunnalliseen illanviettoon on Queenstownissa muitakin vaihtoehtoja kuin melonta. Eräänä iltana päätimme Frazerin kanssa kiivetä kaupungin vieressä kohoavalle Ben Lomond –nimiselle kukkulalle. Iltalenkki venyi lähes viiden tunnin mittaiseksi, ja seuraavana päivänä reidet anoivat portaissa armoa, mutta maisemat olivat hikoilun arvoiset!

. . . , , . .Näkymä Ben Lomondilta Queenstowniin


. . . . , . , , . . , . .Näkymä Ben Lomondilta Mt. Aspiring –vuorelle


. .Ja vielä yksi näkymä Ben Lomondilta

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hienoja fotoja! zoomaamalla (tällä uudella macilla) näkyy melkein ilmeetkin.